“Tot acte creatiu implica un salt al buit”

RESOLUCIÓ IV CONVOCATÒRIA COL.LABORACIÓ AMB LA CREACIÓ

Hola Bon dia!

Usanunciemelsresultats. La publicacióserà en la nostra web i s’anunciarà en facebook i Instagram el 31 de juliol

Agrair a totes les persones i companyiesl’esforçgenerós que suposal’acte de presentar un projecte.

En les nostresvaloracionshemtingut en compte: Presentació i projecte, temàtica, originalitat, número integrants, currículum, emergents, valencià, conocid@s, equlibrarDansa/Teatre, companyies que han pogut estrenar/presentar elsseusprojectes en altresocasions… En qualsevol cas compartir la sensació que es queden moltespropostesfora, a les qualsensagradaria donar un va espaiar, que no tenim.

No puccomprometre’mamb les companyies/projectes NO triats, encara que sí que farem el possible per facilitar alsprojectes que usheupresentat a la Col.laboracióamb la CreacióEscènica, ambajudes/subvencionsconcedides per IVC i/o ajuntament de València per a 2020, i ambnecessitatd’estrenarabans del 31 de gener 2021, la possibilitatd’estrenar siga en dimarts o dimecres.

Per signar contracte serànecessàrial’acceptació de l’ajudaCol.laboracióamb la CreacióEscènica 2020/2021 enviant un correu a  programacion@teatrocirculo.com

No podrà haver-hi canvissubstancialsrespecte al projectepresentat.

Caldrà arribar a acordsdelsperíodesd’exhibició, amb totes les companyies (exceptuanttipus 1)

Tipo 1     Según Bases                  Dotacióeconòmica de sis mil euros, sense IVA, més el 20% de la taquilla

Residencia. Un mes gratuït en les instal·lacions del Teatro Círculo previ a l’estrena, en horari per                                                                              determinar, tenint en compte les activitatsprogramades a la sala.

Assajos des d’1 de febrer, estrena dijous 4 març, última funció 14 de març 2021.

«Blakout»      Paula Bares Espí

Tipo 2   Según bases                     Dotacióeconòmica de tres mil euros sense IVA, més el 40% de taquilla.

Residencia 7 días. La companyiapodrà entrar en sala el dillunsprevi a l’estrena, en horari per                                                                                           determinar, tenint en compte les activitatsprogramades a la sala.

«La netejadora de sang»                                   Francachela teatre

«Cossos i altresterritoris»                                 Arantxa Lecumberri

«El Pathetic show»(Una gran liebre)                  Miguel Ángel Sweeney

«Miguel» Hernandez                                         Gabriel Almagro

«NO FI»                                                           Mauro Molina

Tipo 3               Propuesta Programación 4 días de jueves a domingo, con acuerdo de un % en catxe más % taquilla

«L´Efectegoldman»                                                        Daniel Benedito

«Home Maison Casa»                                                      Col.lectiuL´Atlantica  Clara Lloret

«Eclipsadas»                                                                   Paula Segarra

«Esqueix, un estiu al teuventre»                                      Va com va teatre

«Una flor tras otra salpica la profundidad del verde»          Paula Elena Ramos

«Paralaje»                                                                      El pez volador  Manu Ruizarte

«Una Sirena en Liliput»                                                    La Teta Calva  Xavo Giménez

«Solo los Solos»                                                              Sandra Gomez

«Sueño de una noche de Verona»                                     Alvaro Figuerola

«Cuerpos VS Cuerpos»                                                     Revoltes

Tipo 4           Propuesta programación «Emergentes»  2 días de programación  % catxe más % taquilla

«Niebla»                                                                         Paloma Jurado

«Cuirases»                                                                      Col.lectiva Imaginaria Teatre

«L´Inesperat»                                                                 InesperadesTeatre

«Un puntblaupal.lid»                                                      José Olmos

Reservas

«Fluxus»                             Carmela Mayor

«Estado de espera»              RomanMendez

«Elevate con Mary»              Maria Sorribes

«La Odisea de Salma»          Eduardo Viladés

Resolució III Col·laboració amb la Creació 2019/2020 TEATRO CÍRCULO BENIMACLET

Teatro Círculo, amb més de 25 anys d’història, ha compartit i cedit el seu espai, i ha programat a companyies hui consagrades o simplement supervivents a polítiques desestabilitzadores de la cultura. Des del seu origen, Teatro Círculo hi ha estés una mà a aquells projectes o textos que per la seua complexitat, per eixir-se del concepte o idea de producte, per donar importància al procés creatiu, no han tingut fàcil trobar un espai per a créixer i desenrotllar-se. Teatro Círculo no ha deixat de ser i continuarà sent en la mesura de les seues possibilitats, un contenidor, difusor, precursor, un suport i espai generador de confluències, de línies de treball i estudi, que manté una relació directa amb el seu entorn, amb projectes com Teatre del poble per al poble o com Col.laboració amb  la Creació Escènica com sempre per els i les  desprotegides, per els i les que comencen, per els i les que portant tota una vida al teatre i sempre han de començar, per els i les invisibles, per els i les que qüestionen i incomoden amb les seves preguntes, amb els seus treballs.

Atenció

Enviament de projectes des de 3 juny al 30 juny 2019

TEATRE DEL POBLE PER AL POBLE. 2020-21 TALLER DE TEATRE OBERT.

TEATRE DEL POBLE PER AL POBLE

DIRECCIÓ I COORDINACIÓ DEL PROJECTE

Juana Ardoy

Nez Martínez

D’ON PARTIM?

La companyia Teatro Círculo, companyia resident de Teatro Círculo Benimaclet, s’obre al barri per quart any consecutiu a les seves associacions, col·lectius, entidades, veïns i veïnes per desenvolupar conjuntament un projecte cultural artístic des de l’escena.

Ens qüestionarem el tema de la participació perque pensem que ingú ha de dir qui i en què s’ha de participar i com podem fer-ho. L’Estat ha usat la participació per a legitimar les seues accions i es converteix en el marc que legitima certes pràctiques i polítiques manipulant als participants. Això ha entelat el sentit d’aquesta paraula. Una participació que naix des de l’administració, és una pràctica paternalista i només una participació que naix des de la ciutadania garanteix la seua capacitat de decidir i fusionar-se amb la realitat, i això és el teixit que any rere any va generant el projecte Teatre del poble, per al poble.

Quin va ser l’eina?.

L’art, en aquesta ocasió el teatre i la llengua, com a elements vertebradors del projecte.

En què consisteix aquest projecte?

En una experiència comunitària, integradora e inclusiva a través del les arts escèniques, amb el propòsit de crear, establir, teixir vincles entre la comunitat del barri, associacions, col·lectius de Benimaclet i Teatro Círculo, derivada d’una trobada-taller anual d’entrenament de portes obertes, en què es proposa explorar el cos i la veu, utilitzant tècniques d’improvisació de moviment, accions, joc, cant, ritme, com a eines per a l’experimentació de l’univers imaginari i associació lliure, desenvolupant l’escolta, la composició i la relació amb l’espai en la creació escènica. Per a la realització d’aquest taller no cal experiència prèvia i va destinat a persones amb el desig de compartir i apropar-se a les arts escèniques.

En la primera edició 2017, es va triar un text teatral d’un autor valencià,

Els Valents de Valor de Manuel Molins, una revisió i actualització d’algunes de les Rondalles populars arreplegades per Enric Valor, acompanyant  la direcció de la proposta el propi Molins, amb díhuit participants entre veïns del taller i artistes.

En la segona edició 2018, Saturnalia va ser el resultat de la creació sorgida del taller de Teatre del poble per al poble, amb vint-i-tres participants. Els textos sorgits d’escriptura col·lectiva, van ser seleccionats per Comitè Escèniques per a la publicació entre altres dramatúrgies, de Dramatúrgies Subversives, Red Escènica, amb el suport de l’Ajuntament de València, Institut Valencià de cultura i SGAE.

En la tercera edició Teatre del poble per al poble 2019, fruit del taller d’entrenament ,convoca a  a totes aquelles persones que vulguen participar en una creació col.lectiva. A la nostra tercera edició vam voler explorar i reflexionar al voltant del món de la moda i com afecta al nostre entorn i a les nostres vides amb col·laboració amb The Slowear Project, la Plataforma dedicada a la Divulgació, la Comunicació i Educació al Consum de Moda, que inclou el primer directori de marques de moda sostenible espanyoles, la Guia Slowear. «El nostre pla és que visques la moda sostenible i que pugues passar de fashion victim a consumidor conscient».Com a resultat va sorgir la peça escènica, La fàbrica de somnis amb vint-i-dos veïns i artistes.

TEATRE DEL POBLE PER AL POBLE 2020

QUI  ENS VA BRESSOLAR

 En aquesta quarta edició 2020 en el qual, com cada any parteix del taller d’entrenament actoral de portes obertes de Teatro Círculo  Benimaclet, s’està produint una consolidació estable entre algunes persones que es comprometen a la convocatòria de proposta escènica oberta  al públic. Tant és així que dins de la companyia s’ha obert una nova línia de treball experimental consolidant el projecte en un «saber-no saber» de reatroalimentació, transformant aqueixa marxa en un ser en comú, que dissol o transforma la direcció teatral en un compartir  transversal del procés creatiu, on la trobada va consolidant un esdeveniment escènic.