GASKIN
Producción propia del Teatro Círculo.
¡Celebramos treinta años haciendo y programando teatro!
Sinopsi:
“Clara descobreix als 55 anys durant una mudança el diari que el seu pare Antonio Gassó (GASKIN) va escriure entre 1939 i 1943 mentre estava en els camps de concentració nord-africans. Estant immersa en un dol postergat, ja que el seu pare va morir quan ella tenia 19 anys, apareix Marta, amiga de la infantesa, amb la intenció d’escriure una novel·la sobre la vida de GASKIN. Amb el diari com a element de cohesió, aquest projecte escènic, en el qual Clara alterna converses amb el seu pare i amb la seua amiga, no sols ret homenatge als republicans que van haver d’exiliar-se, sinó que també tracta de l’amistat i la traïció, del silenci i les raons del silenci, del dol i la culpa, de la infantesa i d’un pare i una filla que es retroben després de 35 anys. “
Fitxa Artística:
- TEXT I DIRECCIÓ: Beatriz Fariza
- DIRECCIÓ ADJUNTA: Mª Jesús Suárez
- INTÈRPRETS: Ana Campos, Beatriz Fariza i Miguel Ángel Cantero
- ESPAI ESCÈNIC: Trixi Guttman
- ESCENOGRAFIA: Los Reyes del Mambo.
- DISSENY D’IL·LUMINACIÓ: Nef Martínez.
- DISSENY GRÀFIC: Juan Martínez.
- MÚSICA: José Manuel Morante.
LA CALAVERA DE JOSEF HAYDN
de David Perry / Crow Theatre.
Sinopsi:
“Una calorosa nit de juny de 1809, quatre amics, tots seguidors del Doctor Franz Josef Gall, el fundador del que ara es diu la frenología, van anar a la tomba del compositor Josef Haydn en el cementeri de Hundstum als afores de Viena, van pagar a l’enterramorts per a obrir el taüt, i es van emportar el cap.
Haydn havia mort quatre dies abans. Segons la llei, els morts no tenien amo, per tant, no hi havia cap obstacle legal per a apoderar-se del crani. Els amics van justificar la seua acció dient que Haydn era un esperit massa elevat per a deixar-lo enterrat sota terra a la mercè dels cucs. Aquesta és la història del que va passar després”.
Fitxa Artística:
- AUTORIA I DIRECCIÓ: David Perry
- DRAMATÚRGIA: Carolina García Suikkanen
- INTÈRPRETS: Membres de la compañía Crow Theatre.
LA TRAICIÓN 60.3
de UNA TARDE TEATRO
Sinopsi:
La traïció en l’amistat (1630 aprox.) és l’única obra teatral conservada de María de Zayas. En ella, l’autora embasta una història de traïcions protagonitzades per dones, i defensa a una dona que decideix sobre el gaudi del seu propi cos. Es tracta d’una comèdia d’embolic en la qual els personatges femenins es troben en el centre de l’acció i elaboren un discurs en contra dels tòpics establits.
La nostra proposta situa l’acció en la dècada dels 60, en una imaginària societat espanyola que camina entre els obedients anys 50 i els esperançadors 70. La ràdio, serveix com a canal per a elaborar una posada en escena en la qual la música i els joves són els protagonistes.
La traïció 60.3 cerca reivindicar el desig femení, recuperar el teatre de les nostres antecessores i portar les paraules de Zayas fins als nostres dies per a gaudir de la seua bellesa.
Ficha Técnica:
DIRECCIÓ: Cruz Hernández.
DRAMATÚRGIA: Cruz Hernández i Tania Pla Osca.
INTÈRPRETS: Ramón Bixquert, Jose Gasent, Xavier Giménez,
María Izquierdo Menero, Paloma Mc Allister, Paula
María Martínez, Alida Molina, Claudia Monleón, Tania Pla Osca, Ilion Trebicka
LAS BRAGAS
de Senda Escénica
Sinopsi:
Estrella és una dona amb aspiracions artístiques a les quals per diferents circumstàncies ha anat renunciant resignant-se a l’àmbit domèstic.
Una nit descobreix unes bragues en la butxaca de l’americana de Bernabé, el seu marit.
Aquesta troballa fa que la nit es convertisca en una espiral delirant de situacions en les quals els desitjos, les frustracions, els secrets i les tensions de poder del matrimoni veuen la llum.
Fitxa Artística:
- AUTORIA:: ALFONSO ZURRO
- DIRECCIÓ: ANA CAMPOS DE ALCAZAR.
- INTÈRPRETS: MARI CRUZ RODRÍGUEZ I DOMINGO CHINCHILLA.
- ESPAI LUMÍNIC: NEF MARTÍNEZ.